Od 1.4.2021 došlo v České poště, s. p., ke změně cen za podání poštovních poukázek B. Tato změna se nejvíce týká nemocenského, u kterého se běžně vyplácí největší rozsah dávek. Lze si však přes ePortál ČSSZ změnit způsob vyplácení nemocenského na účet, čímž ušetříte peníze.

Česká pošta, s. p., oznámila, že ode dne 1.4.2021 dochází ke změně cen za služby, přičemž se změní také poplatek za doručení dávek nemocenského pojištění (např. nemocenského, peněžité pomoci v mateřství, ošetřovného, otcovské). Od začátku dubna se zvýšila cena základního poplatku, tzv. poukázečného, na 35 Kč. U dávky v rozsahu od 5 001 Kč-50 000 Kč se tento poplatek zvýšil na 45 Kč. Popsaná změna se nikterak nedotkla důchodů, jež jsou vypláceny v hotovosti.

Můžete však ušetřit za tento poplatek a dávky si nechat vyplatit na váš účet. Údaje o platbě uvedete do odpovídající žádosti o dávku.

Po zavedení eNeschopenky se nemocenské vyplácí stejně jako mzda či plat. Snadno si ale můžete způsob výplaty změnit prostřednictvím ePortálu ČSSZ.