Český Krumlov je zapsaný na seznam světového kulturního dědictví UNESCO. Návštěvnost tohoto malebného města významně ovlivnila pandemie koronaviru. V současné době je to místo, kde si návštěvník užije opravdovou pohodu a může ho tak poznat ve skutečné kráse. Tento článek nabízí tipy, co zde dělat a zažít.

Český Krumlov nabízí množství památek a kulturních zážitků

Město nabízí spoustu míst, která nelze vynechat. Nachází se zde množství památkových objektů, muzeí, galerií, výstav a koncertů. Pokud se vydáte do Českého Krumlova, do svého programu byste měli zařadit prohlídku zámku, hradního muzea a zámecké věže, Regionálního muzea, areálu českokrumlovských klášterů a dalších významných míst. Vyplatí se vám, když si pořídíte tzv. Český Krumlov Card. Díky této kartě koupíte vstupenky na turisticky oblíbená místa za výhodnou cenu.

Pokud máte rádi kulturu, vydejte se na českokrumlovské kulturní léto. Zažijte zdejší výstavy, koncerty, divadelní představení na Otáčivém hledišti v zahradě zámku nebo Mezinárodní hudební festival Český Krumlov. Podívejte se na tento web, kde si můžete podrobně projít termíny jednotlivých akcí.

Nudit se zde jistě nebudete, město nabízí i přírodní koupání

Český Krumlov je městem, kde se nudit rozhodně nebudete. Můžete si projít zdejší památky či vyrazit na kulturní nebo sportovní událost. Zabaví se zde všechny věkové kategorie. V létě je zde spousta míst, kde se můžete zchladit ve vodě.

Přírodní koupání s malou pláží se nachází přímo v městském centru. Na tomto místě je spousta sportovního vyžití – například si tady můžete půjčit paddleboard. V komunitním místečku v parku se nachází dětské hřiště nebo si můžete zahrát badminton, petangue či si zacvičit na fitness hřišti.

Písečný vstup do Vltavy se nachází v Novém Spolí vedle areálu kempu. Je zde i krytý plavecký bazén s venkovní plochou sloužící k odpočinku.

Český Krumlov můžete zažít také z hladiny řeky Vltavy při sjíždění na voru, kánoi nebo raftu. Probíhají zde plavby na replice starého voru s výkladem vorařů. Poznáte tak kouzlo starého Českého Krumlova při jedinečném pohledu na město z vodní hladiny.

Další místa, která navštívit v okolí

V blízkosti se nachází nejvyšší vrchol Blanského lesa s rozhlednou a observatoří, přehrada Lipno, hrad Rožmberk, kláštery ve Vyšším Brodě a Zlaté Koruně nebo zřícenina hradu Dívčí Kámen.

Více informací o oblasti Českého Krumlova naleznete na již zmíněném webu nebo na facebookovém profilu.